Educator
Boek NU een toptraining

Vrouwen volgen vaker hogere opleiding dan mannen

January 5th, 2010 Categorie: nieuws over leren en opleidingen volgen


Vrouwen volgen in het middelbaar beroepsonderwijs hogere opleidingen dan de mannen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek  begin 2010 gemeld.

In het afgelopen studiejaar (2007/08) volgden 513.000 mannen en vrouwen een opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Ruim driekwart van de vrouwen (77 procent) deed dat op tenminste niveau 3, een vak-, een middenkader- of specialistenopleiding. Bij de mannen was dat 63 procent. Het mbo kent vier niveaus.

Autochtone MBO’ers volgden volgens het CBS vaker een opleiding van een hoger niveau dan allochtonen. Dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Bij de vrouwen zijn vooral opleidingen voor sociaalpedagogisch werk in trek. Op grote afstand volgden opleidingen voor werk in de detailhandel.

Mannen kozen vooral een opleiding voor werk in de bouw. Vaak deden ze dat op een laag niveau, een assistent- of basisberoepsopleiding. Daarnaast volgden zij relatief vaak een opleiding voor de ICT-sector en de detailhandel. Allochtone vrouwen en mannen hebben een voorkeur voor opleidingen voor secretarieel werk en informatiedienstverlening.

Bron: de Volkskrant en CBS.nl
Bekijk hier het hele aanbod van Educator opleidingen: http://www.educator.nl/onze_trainingen.php

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Post to Twitter Tweet This Post

Post a Comment