Educator
Boek NU een toptraining

Vrouwelijke studenten studeren vaak sneller dan mannen

October 27th, 2009 Categorie: nieuws over leren en opleidingen volgen, social media

Heb jij goed je best gedaan tijdens het eindexamen en liep je met hoge cijfers de middelbare school uit? Grote kans dat je dan straks ook eerder klaar bent met je studie! Zeker als je een vrouw bent.

Onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek toont aan dat ijverige laatstejaars beter scoren in het beroepsonderwijs. Vooral bij mannen is dit verschil goed te merken. Van de HBO-studenten die op hun centraal schriftelijk eindexamen een zesje of lager haalden, studeert slecht de helft binnen vijf jaar af. Van de studenten die iets beter hun best deden en er een zeven of hoger uitpersten lukt dat in 70 procent van de gevallen.

Overigens zijn vrouwen wat dit betreft duidelijk de winnaars. Het aantal dames dat binnen vijf jaar de beroepsopleiding heeft afgerond ligt een stuk hoger dan bij mannen. Zelfs de vrouwen die lager scoorden op het middelbaar eindexamen zijn nog altijd sneller dan de mannen die een zeven of hoger hadden.

Zowel in het HBO als in het WO is deze trend merkbaar.

Bron: CBS

Stem of voeg toe aan Uitleg over het gebruik van deze icons : Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Post to Twitter Tweet This Post

Post a Comment